Inovasi Pengelolahan Produk Minuman Es Lumut Jelly untuk Meningkatkan Kreativitas Kewirausahaan Mahasiswa
DOI:
https://doi.org/10.59603/ppiman.v2i4.552Keywords:
Innovation, Moss jelly ice, EntrepreneurshipAbstract
Es Lumut Jelly is a simple soft drink with three main ingredients, namely milk, jelly and a variety of flavors which are given the latest innovation in bottle packaging. This moss ice jelly drink is in great demand by many age groups. Therefore, as a form of innovation in the ice moss jelly drink, the author provides additional ingredients such as various flavor variants. The method in this research uses qualitative research. Qualitative research aims to gain an in-depth understanding of the observed phenomena. In this research, the researcher acts as the main instrument in collecting descriptive data. With innovation in processing simple beverage products, students can increase their creativity in entrepreneurship. By increasing creativity, students are able to process various flavors and create better economic opportunities.
References
R. D. K., & , H. H. (2019). PEMAHAMAN PELAKU USAHA MIKRO KECIL DAN MENENGAH TERHADAP URGENSI PENERAPAN HUKUM KEKAYAAN INTELEKTUAL TERKAIT MEREK DITINJAU DARI UNDANG-UNDANG NOMOR 20 TAHUN 2016 TENTANG MEREK DAN INDIKASI GEOGRAFIS (Studi di Dinas Koperasi dan UMKM Surakarta). Jurnal Privat Law, 7(1), 118. https://doi.org/10.20961/privat.v7i1.30138
Al, M., Aryana, H., & Kurniawan, A. (2024). Inovasi Bisnis “Baso Aci Neng Geulis” Untuk Meningkatkan Daya Saing Produk Dengan Metode 10 Type Of Innovation. 02(01), 56–66.
Amanah, D., Ramadhanti, N. N., & Harahap, D. A. (n.d.). PENDAMPINGAN USAHA MINUMAN “ES CAMPUR DAN SOP BUAH BHAYANGKARA” SUKABUMI DALAM PEMASARAN ONLINE. In Jurnal Budimas (Vol. 05, Issue 02).
Hidayat, Y., Daya, P., Produk, J. A., Makanan, O., Teknik, M., Produk, P., & Triharyanto, E. (2016). PENINGKATAN DAYA JUAL ANEKA PRODUK OLAHAN MAKANAN MELALUI TEKNIK PENGEMASAN PRODUK. 19, 45.
Marita Uswatun Chasanah, T., Firdaus Firmansyah, M., Alfian Dafa Salafin, A., Safitri, W., Tasya Anjani, D., Wulansari, C., Dwi Puspitasari, F., Studi Manajemen, P., & Tinggi Ilmu Ekonomi Mahardhika, S. (2024). Ide Jualan Es Lumut Viral Datangkan Keuntungan Berlipat Setiap Harinya. In JIHAPENMAS Jurnal Hilirisasi Penelitian Masyarakat (Vol. 1, Issue 1).
Meutia, N., & Rizalayah, T. , & dkk. (2016). Residu Antibiotik Dalam Air Yang Berasal Dari Susu SegarYang Berasal Dari Perternakan Diwilayah Aceh Besar. Jurnal Ilmu Ternak, 16(1), 1.
Novitri Purba, L., Sang Bumi Ruwa Jurai, U., & Magister Manajeman, P. (n.d.). USAHA MAKANAN RINGAN BERBAHAN DASAR SINGKONG.
Pranata, W., & Rifani, W. S. (2017). PENGARUH KONSENTRASI JELLY POWDER TERHADAP KARAKTERISTIK MINUMAN JELI IKAN LELE (Clarias sp.). In Pasundan Food Technology Journal (Vol. 4, Issue 3).
Putu, N., Wulandari, N. P., Adolf, P. V., Krismawintari, D., Pura, U. D., Raya, J., Luwih, P., Dalung, T., & Utara, K. (n.d.). INOVASI PENGOLAHAN PRODUK MINUMAN MILKY JELLY KREATIF YANG SEHAT DAN MENYEGARKAN (Vol. 6, Issue 2023).
Saptoningsih, M. (2022). Inovasi Pengelolahan Minuman Es Lumut Jelly Yang Sehat Dan Menyegarkan . Jurnal Kewirausahaan , 2(1), 3.
Tieland, G., & Hati, S. W. (2017). ANALISIS POSITIONING PRODUK UMKM MJB (MILO JELLY BUBBLE) BERDASARKAN PERSEPSI PELANGGAN (Studi Kasus: Outlet Komplek Tiban Cipta Puri Batam). In Journal of Business Administration (Vol. 1, Issue 2).
Utaminingsih1, S., Alfatiyah, R., & Mawarsari, D. (2019). “MICHU” DENGAN ASPEK FINANSIAL PADA UKM DAPUR GADIS PAMULANG BARAT. 2.
Wijaya, C. K., & Sunyoto., & dkk. (2020). Kajian Tentang Substitusi Talas Sebagai Bahan Dasar Produksi Terhadap Kualitas Es Krim. Jurnal Pariwisata Indonesia, 16(1), 28.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 PPIMAN : Pusat Publikasi Ilmu Manajemen
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.